Juontaja takaa tilaisuuden sujuvuuden

Vältä ylimääräinen stressi, palkkaa ammattijuontaja, jolla pysyy langat käsissä

"Suomalainen puhekulttuuri on kuulijaa kunnioittava "

-Ella Kanninen, Vuoden puhuja 2016 -ehdokas, puheenpalo.fi

Vieraiden ei tätä tulisi ainakaan liian selvästi huomata, mutta jokainen juhla tai tapahtuma on myös viestintätoimenpide, jolla on selkeä tavoite. Yrityksen tai organisaation järjestämän tapahtuman tulee tukea organisaation arvoja ja vahvistaa brändiä. Samalla kun vieraat viihtyvät, he saavat myös syvemmän ymmärryksen jostakin teemasta, tuotteesta tai tilauuden järjestäjästä. Juhlaan tai tilaisuuteen sopiva juontaja varmistaa, että tapahtuma etenee suunnitellusti ja aikataulut pitävät. Innostunut juontaja esittelee puhujat, saa heidät rentoutumaan ja esiintymään edukseen. Minä tarjoan juontopalveluja kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, yhdessä tai erikseen. Suuremmissa karkeloissa kaksi juontajaa saattaa toimia paremmin kuin yksi ja siksi minulla on monta hyvää yhteistyökumppania, joita voin tarvittaessa pyytää mukaan.

 

Ota yhteyttä ja kerro minkälaista tapahtumaa mietitte! Minusta saa suurimman hyödyn irti, jos osallistun jo tapahtuman suunnitteluun.

Ellin vinkit

Miksi palkata tilaisuuteen juontaja?

Yritys aikoo järjestää seminaarin, lanseerata uuden tuotteen tai järjestää Vuoden Suuren Palkintogaalan. Onko pakko palkata erikseen juontaja? Kutsutut puhujat ovat korkeatasoisia eivätkä varmaan tarvitse mitään ylimääräisiä esittelyjä? Kahvitauolle komentamisen voi varmaan hoitaa tiedottaja/pomo/puhelinvaihteen Pipsa? Tässä kolme syytä miksi juontaja kuitenkin kannattaa palkata:                  

Ota yhteyttä

  1. Tunnelma

    Kokenut juontaja tietää, miten yleisö saadaan viihtymään ja miten luodaan oikea tunnelma. Oikea musiikki, lavastus ja tilaisuuteen sopiva huumori saavat vieraat viihtymään ja sisäistämään tilaisuuden viestin.

  2. Suunnittelu

    Ammattitaitoinen juontaja hoitaa sovittaessa myös tilaisuuden esivalmistelut: soittaa puhujille etukäteen, koordinoi aikataulut, sopii pukukoodin jne. Näin vältät sen, että puhujat tulevat myöhässä, puhuvat liian kauan, väärällä kielellä tai eivät saa esitystään esille, koska joku unohti järjestää tekniikan.

  3. Lavakokemus ja joustavuus

    Kokenut juontaja osaa lukea yleisöä ja toimia tämän mukaan: lisätä energiaa jos vauhti uhkaa hyytyä, antaa lisäaikaa erityisen hyvälle puheenvuorolle, sekä taikoa mahdolliset virheet ja kommellukset yleisön näkymättämiin. Juontaja myös varmistaa sen, että pysytte aikataulussa.