Viestintäsuunnitelma on kartta tehokkaaseen viestintään

Selkeä viestintästrategia ja järjestelmällinen toteutus luo hyvää pöhinää ja tuottaa oikeita tuloksia

"Teknologian avulla voimme antaa ihmisille äänen mutta emme saada muita ihmisiä kuuntelemaan."

-Joi Ito, 10xFinland

Viestinnän suunnittelu ei ole rakettitiedettä eikä vaadi suuria resursseja. Sen sijaan huonosti suunniteltu viestintä ja markkinointi ovat yleensä sekä rahan että työpanoksen tuhlausta. Viestintäsuunnitelman kasaaminen ei aina vaadi edes viestintäkonsulttia, mutta ulkopuolinen osaaja tuo yhdet aivot lisää peliin ja auttaa organisaatioita skarppaamaan ja suunnistamaan alati muuttuvassa viestintämaailmassa. Hyvä viestintäsuunnitelma pitää myös jalkauttaa. Minä järjestän koko työporukalle tai avainhenkilöille innostavia luentoja ja koulutuksia sekä tiukkoja harjoituksia esimerkiksi kriisitilanteita varten. Koulutukset sopivat mainiosti TYKY-päivien teemaksi.

Onko edessä organisaatiomuutos, uuden tuotteen tai palvelun lanseeraus tai tarvitseeko viestintätapanne yleisesti päivitystä? Eikö media tunnu huomaavaan suuria saavutuksianne, tarvitsetteko apua päätöksentekijöiden lobbaukseen vai haluatteko muuttaa koko maailman? Minä autan teitä kartoittamaan oikeat kohderyhmät, löytämään terävimmät viestit, valitsemaan oikeat kanavat ja luomaan oikeanlaatuista pöhinää. Ota yhteyttä!

Ellin vinkit

Kuvat ovat tärkeä osa viestintää, sen tiedämme jo. Tietyissä kanavissa kuvat ovat paljon tärkeämpiä kuin puhuttu tai kirjoitettu viesti. Jokaisella on tänä päivänä itsellään valokuvaukseen tarvittavat vempaimet. Voimme helposti täyttää blogimme ja somekanavamme omilla kuvilla. Mutta kun kyseessä on yrityksen tai asiantuntijan kotisivut, painotuotteet, tuote-esittelyt ja muu materiaali, joiden tulee huokua ammattimaisuutta ja laatua, tulee myös valokuvien olla laadukkaita. Ammattivalokuvaajan valokuvat ovat varmasti korkealaatuisia, valaistus on oikea ja saat myös vinkkejä esimerkiksi taustoista. Taitava valokuvaaja osaa kääntää sinun ideasi ja viestisi kuvien kielelle. Minun lempivalokuvaajani on Patricia Rodas. Hän on ottanut suurimman osan tämän sivun valokuvista. Oheisen kuvan Patriciasta itsestään otin minä, ja sen huomaa.
  635531402194013151-kopia

Lue lisää juontajapalveluista Ota yhteyttä