Om Elli

Jag är en internationellt anlitad expert inom kriskommunikation. Mitt företag har erbjudit kommunikationsutbildning och hjälp med kriskommunikation sedan 2009 och sedan 2016 är jag också kommunikationsexpert på Olycksutredningscentralen (jfr. i Sverige Statens haverikommission). Jag är baserad i Nykarleby i Finland, men har beredskap att åka så gott som vart som helst i världen på uppdrag.

Jag började min yrkeskarriär som journalist på Vasabladet och på Yle. På Yle jobbade jag både på svenska och finska som nyhetsreporter och nyhetsankare. Jag har också jobbat som specialmedarbetare för försvarsministern, presschef på OSSE i Kosovo, informatör på Huvudstaben och jag har tjänstgjort som fredsbevarare i Afghanistan och i Kosovo. Hela min CV hittar du på LinkedIn.

Mitt fritidsintresse är politik därifrån får jag ständigt ny inspiration och kunskap för mitt arbete. Jag medlem och tidigare ordförande i stadsfullmäktige i Nykarleby och styrelseledamot i Österbottens förbund.

Jag talar svenska, finska och engelska flytande. Jag är utbildad politices magister från Åbo Akademi och premiärlöjtnant i reserven.

Du hitta mina kontaktuppgifter här.