En kommunikationsplan – vägen till effektiv kommunikation

Med motiverad personal blir varje anställd en kommunikatör. En begriplig kommunikationsstrategi ger verkliga resultat.

"Ingen publicitet har egenvärde. Vill företaget intressera konsumenter för en produkt, bygga sitt varumärke eller attrahera potentiella medarbetare? Vill organisationen öka sin medlemsrekrytering, underlätta en insamling, långsiktigt bilda opinion eller kortsiktigt påverka ett beslut? Publicitetssyftet avgör målgrupp och budskap. "

-Westanders PR-handbok 2017

Behöver er organisation en kommunikationsstrategi eller en kommunikationsplan för ett specifikt fall som en omorganisation, lanseringar eller en kriskommunikationsplan? Eller behöver ni en hel PR-strategi där vi förutom er egen kommunikation också planerar beslutsfattarpåverkan, samhällspåverkan och mediekontakter? Jag hjälper er göra omvärldsanalys, målgruppsanalys, ta fram budskap, välja kommunikationskanaler och ordna mediekontakter.

Kommunikationsplanering är inte rymdfysik och kräver inte massor av resurser. Däremot kan dåligt planerad kommunikation bli både ineffektivt och dyrt. En bra plan gör heller ingen nytta i skrivbordslådan, därför är det avgörande steget av en lyckad kommunikationsplanering att se till att planen blir verkställd. Jag kan ordna inspirerande och lärorika föreläsningar, workshops och övningar där hela personalen eller nyckelpersoner får inspiration för lyckad kommunikation eller hårdträning för till exempel krissituationer.

Kontakta Elli för skräddarsydda tjänster för just din organisation.

Ellis tips

Varför det lönar sig att anlita en professionell fotograf

Bilder är en viktig del av vår kommunikation. För många betydligt viktigare än orden. Vi äger alla själva den apparatur som behövs för att ta fotografier och det går enkelt att fylla blogginlägg och statusuppdateringar med egna bilder. Men för hemsidor, trycksaker, produktpresentationer och annat material som ska signalera kvalitet, är en satsning på proffsiga bilder en bra placering. Du får förutom professionell ljussättning och superkvalitet på bilderna också bra tips om både motiv och bakgrund, plus ett bollplank för dina egna idéer. Min favoritfotograf är Patricia Rodas. Hon har tagit många av bilderna på den här hemsidan. Bilden på Patricia har jag tagit själv under en fotografering, och det märks…
  635531402194013151-kopia

Ta kontakt