Gästen gör festen – konferencieren skapar flyt

Undvik stress och sista-minuten-kaos genom att anlita en professionell konferencier

"Stäng av mikrofonen, innan du går på muggen. "

-Rikard Olssons tips för en konferencier på talarforum.se

Gästerna ska inte märka det (i alla fall inte för tydligt), men ett välplanerat event är alltid en kommunikationsåtgärd med ett klart mål. Evenemanget ska berätta om och stärka organisatörens värderingar och varumärke. Samtidigt som deltagarna trivs, ska de också få ökad förståelse för någon företeelse, en produkt eller den organisation som ordnar evenemanget. En engagerad konferencier, moderator eller debattledare håller i trådarna och ser till att evenemanget löper smidigt och att tidtabellerna håller. En bra konferencier presenterar talarna på ett välkomnande sätt och gör det lättare för publiken att ta till sig budskapet.  Jag erbjuder speaker- och konferenciertjänster på tre språk: svenska, finska och engelska. Får jag tala Munsaladialekt blir det genast rabatterat pris. Ett större kalas kan med fördel ha två konferencierer och jag har flera goda samarbetspartners som jag kan erbjuda tjänster tillsammans med.

 

Ring gärna och berätta vilken sorts konferens eller fest ni planerar, jag kan hjälpa bäst om jag deltar redan i planeringen av eventet!

Eller ring genast!

Ellis tips

Varför anlita en konferencier?

Det är dags att ordna seminarium med inbjudna gäster, lansera en ny produkt eller ordna årets Stora Prisutdelning. Varför ska vi betala för en konferencier? Det är ju de inbjudna talarna som är viktiga och mellansnacket kan informatören/chefen/Sussi i växeln sköta? Här tre orsaker varför en professionell konferencier är en bra investering:

Ta kontakt

  1. Stämningen.

    Även om Sussi är trevlig och glad i växeln är det inte självklart att hon är det på en stor scen. En erfaren konferencier vet hur man skapar stämning. Med musik, rätt dekor, den rätta sortens humor och rätt attityd till de inbjudna gästerna blir ert evenemang helt enkelt trevligare.

  2. Tid för planering.

    En konferencier sköter så mycket av förhandsplaneringen som ni kommer överens om: ringer gäster på förhand och koordinerar längder på talturer, klädkoder osv. Då undviker ni att den inbjudna gästen anländer för sent, talar 30 min för länge, på fel språk och utan sina bilder som chefen glömde fixa skärm för.

  3. Scenvana och flyt.

    En erfaren konferencier klarar av att läsa av publiken: öka tempot då det krävs, improvisera och trolla bort missar vid behov. Framför allt ser konferencieren till att ni håller tidtabellen.